Maria Montazamis läppstift

Maria Montazami – drottningen av tassels, stort hår , ostkrokar och läppstift. Antalet gånger vi har fått se Maria bättre på läppstiftet i Svenska Hollywoodfruar går inte ens att räkna till. I varje avsnitt får vi se henne göra det flera gånger. Maria har varit med sedan starten 2009, så det blir ett par gånger.

 

En profil för läppstift

Maria har blivit en profil för läppstift, och många tänker på läppstift, ostkrokar och tassels när de hör namnet Maria Montazami. Eftersom att Maria är en profil för läppstift och visar upp sitt intresse så faller det sig naturligt att många frågar vart hennes produkter kommer ifrån. Marias läppstift lanserades 2011. Hylsan såg exklusiv ut och var i en guldfärg, som om det vore direkt från Hollywood.

 

Samarbete med Make Up Store

Till skillnad från Marias klädkollektion Montazami brand som hon driver tillsammans med sina döttrar Sara och Hanna, så är läppstiften inte hennes egna. Läppstiften är skapade i ett samarbete tillsammans med Make Up Store. Det krävs extremt mycket arbete för att ta fram kosmetiska produkter, som läppstift. Det är inte som att till exempel sy kläder som Maria gör tillsammans med döttrarna i deras klädkollektion. Utan detta är en produkt som appliceras på huden och det är strikta krav på vad de får och inte får innehålla, speciellt för läppstift som är i kontakt med munnen. Därför var det ett bättre val att göra det tillsammans med experterna på Make Up Store.

 

Naken och rädd utan läppstift

Maria har sagt i Svenska Hollywoodfruar att hon känner sig naken utan läppstift. Detta är eftersom att hon är så van att bära det hela tiden. Hon har till och med sagt att hon känner sig rädd, men det är inte bokstavligt talat utan bara en av många härliga formuleringar som Maria uttrycker sig med. Hon bär läppstift av olika anledningar – det startade för att hon tyckte att det var fint, men nu är det även en vana plus att det återfuktar läpparna om det är ett bra läppstift. Marias läppstift är återfuktande och passar därför att bära dagligen, och inte bara till fest.

 

Neutrala toner som passar alla

Marias signumfärger är nude, som beskrivs som beige, och dov rosa som går i beiga toner. Självklart är det just en kombination av dessa som fick ge färg när Maria Montazami skapade sina läppstift tillsammans med Make Up Store. Färgerna är en kombination mellan Make Up Stores tidigare läppstift Exit och Beige.

Ett tyngre läppstift som till exempel mörkrött eller knallrosa passar varken alla människor eller alla tillfällen. Men ett neutralt läppstift går alltid hem och kan användas till alla typer av hudton, hårfärg och ögonfärg. I och med den neutrala färgen kan läppstiftet även användas till vardags som på jobbet men också till fest eftersom att läppstift ger en extra tillpiffad känsla.
Make Up Store säljer inte bara läppstiften i deras egna butiker utan det säljs även i många andra fysiska affärer och webbshoppar. Kicks är en butik som har valt att ta in Marias läppstift.

 

Maria har alltid varit fascinerad av sina läppar

Innan Maria började gå över till mer neutrala toner gjorde hon helt tvärtom. Maria som alltid varit fascinerad av sina läppar har tidigare använt alla möjliga färger på sitt läppstift. Då var det inte ovanligt att hon använde mer knallröda nyanser, lite som Marilyn Monroe. Men efter att ha testat många läppstift och färger upptäckte hon mer naturliga färger för några år sedan och föll pladask. Det förändrade hollywoodfruns stil och färg på läpparna.

 

Läppenna för den kompletta looken

Läppstift går att använda bara som det är, eller i kombination med en läppenna. Först släppte Maria bara en färg. Men det utökades sedan med ett par stycken i och med att det blev populärt. Som komplement till läppstiftet lanserades även en läppenna för att få de där perfekta läpparna. En läppenna ger skarpare linjer och du kan lättare forma dina läppar genom att måla lite utanför läppen. Det hjälper även läppstiftet att sitta på plats och inte flyta ut. Inget måste, men ett bra investering om du vill ha de perfekta läpparna och den bästa hållbarheten.