Om Maria Montazami

Maria Montazami, en folkkär karaktär som har omfamnat hela svenska folket. Maria gjorde debut i rampljuset när hon medverkade som en av deltagarna i Svenska Hollywoodfruar 2009. Hon blev snabbt en tittarfavorit och har medverkat i alla säsonger efter det. Maria är den enda Hollywoodfrun som har varit med i samtliga säsonger.

 

Flytt till USA som förändrade livet

Efter gymnasiet längtade Maria ut i världen. Hon tågluffade genom Europa, men målet var USA. Hennes syster var redan där och hon fixade ett jobbade som au pair åt Maria. Men familjen var märklig och det var droger inblandade. Detta fick Maria att byta jobb och hon började istället jobba på en restaurang. Det visade sig att Maria hade gjort rätt val, för sju år senare mördades sonen i familjen som Maria tidigare arbetade för.

Mannen som var restaurangchef där Maria började jobba var ingen mindre än hennes nuvarande make, Kamran. Maria och Kamran blev ett par och köpte hus, gifte sig och skaffade fyra barn.

gaygalan qx 2011

 

Marias uppväxt

Maria föddes i Västerås. När hon var sex år flyttade hon med sin mamma och syster till Skåne då hennes föräldrar skilde sig. Hennes pappa bodde kvar och skaffade en ny familj. De gled allt längre och längre ifrån varandra. När Maria var 13 år slutade deras kontakt helt. Detta är något som har satt spår i Maria, men idag känner hon sig till freds. Det var Marias pappas nya fru som var avundsjuk på hans förra liv och barnen, vilket gjorde att de väldigt sällan träffades.

Även Marias mamma gifte om sig och fick ett till barn, Christian. Christian har vi fått se i Svenska Hollywood fruar ett flertal gånger när han har varit och hälsat på Maria i det flådiga huset i USA.

 

Maria Montazamis skilsmässa

Det har varit turbulen kring Maria och maken Kamran några gånger. Detta är något som Maria har varit öppen med och delat med sig och sina känslor kring detta. Men paret har alltid lyckats hitta tillbaka till varandra och står stadigt än idag.

Maria medverkade i Let’s Dance och blev populär både bland tittarna och juryn. Men i det privata gick det inte lika bra under denna period. Kamrans mamma trodde att det var en flirt mellan Maria och hennes danspartner Kristjan. Flirtar i Let’s Dance har hänt förut, vilket kan vara det som fick Kamrans mamma att misstänka detta. Tack och lov löste det sig för paret. Nu har barnen flyttat hemifrån och de är lyckligare än någonsin och har mer tid för att vårda relationen.

 

Hur lång är Maria Montazami?

Maria är en lång kvinna. Detta är även något som hon har haft komplex för i hela sitt liv. Hon tyckte att det var jobbigt främst i sina ungdomsår. Nu har maria vant sig vid sin längd och brukar till och med använda klackskor vilket gör att hon blir ännu längre. Maria mäter 1,82 meter. Eller 5 feet 11 inches som dom säger i USA där hon bor.

 

Var bor Maria Montazami?

Trots att Maria är med i TV serien Svenska Hollywoodfruar så bor hon inte i Hollywood. Hon bor cirka en timmes bilfärd bort från stjärnorna på marken, Hollywoodskylten och andra sevärdheter som Hollywood bjuder på. Hon bor i Laguna Niguel som ligger i Orange County som även är känt från TV serien OC.

Vi har flera gånger fått följa med Maria på hennes renoveringar av huset som hon och familjen bor i. Både inomhus och utomhus har det hänt grejer under åren. Någonting som Maria var känd för under sina tidiga säsonger av Svenska Hollywoodfruar var alla tofsar, eller tassels som det heter på engelska. Dessa tassels var överallt. I kanten på kuddar, runt gardiner, i badrummet och till och med på handväskor. Detta blev en typisk “Maria-grej” och hon använde det till och med som en accessoar på hennes egna vin.

 

Hur gammal är Maria Montazami?

Maria är född den 13 e november 1965 och är i skrivande stund 54 år, hon fyller 55 senare i år 2020. Kamran är född den 6 e september 1961 och är alltså 4 år äldre än Maria. Deras gemensamma barn är Sara som är född 1991, Hanna som är född 1994, Emma som är född 1997 och minstingen Nicholas som är född 1998.

Barnen är täta i åldrarna och alla fyra barnen föddes inom sju år. Marias dröm var att få sex stycken barn, men efter att ha försökt i flera år gav de upp. Maria hamnade sedan i klimakteriet och flera barn blev omöjligt. Maria och Kamran är mycket glada över sina fyra barn och det är en sammansvetsad familj som ofta hittar på saker tillsammans.