Maria Montazamis klädkollektion

Sedan Maria Montazami startade sin karriär i svensk TV har hon haft många järn i elden. Hon har bland annat medverkat i varje säsong av Svenska Hollywoodfruar, kammat hem en tredjeplats i Let’s Dance, gjort eget vin, tagit hand om familjen, gjort en läppstift kollektion, parfymer och även designat kläder tillsammans med sina döttrar. Utöver detta gör hon årligen tv framträdanden, medverkar i radio, ställer upp på intervjuer och bloggar. Ett kändisliv som är ett jobb på heltid.

 

Montazami Brand

Klädmärket heter Montazami Brand, som är taget direkt från familjens efternamn. Det betyder Märket Montazami på svenska. Det är Maria och hennes äldsta döttrar Sara och Hanna som gör detta tillsammans.

 

Bohemisk stil med moderna inslag

Maria Montazami har en viss klädstil, och hennes barn har följt i hennes fotspår. Det är en modern bohemisk stil. En stil som passar i dagens mode i och med de moderna inslagen. Har du någon gång sett hur folk klär sig på den stora festivalen Coachella så vet du vad vi pratar om. Det är utsvängda byxor, fransar på tröjorna, utsvängda ärmar, mycket vitt och bruna skärp.

Några av kläderna från kollektionen är en vit t-shirt med en flamingo på, svarta utsvängda byxor och en vit byxdress med blått mönster.

 

Nyfikenhet startade en ide

Iden om att starta ett eget klädmärke kom efter att både Maria och hennes döttrar fått mycket frågor kring de kläder som de hade på sig. I och med att det är en speciell stil så var det något som föll många i smaken. Alla frågor de fick kring vart de hade köpt sina kläder gjorde att de fick en ide om att starta ett eget klädmärke med liknande kläder. Det fanns en efterfråga och Maria och döttrarna ville göra kläderna tillgängliga, även för folk i Sverige.

 

Ideer som krockar

Maria har berättat att hon och döttrarna inte har helt samma smak och att det inte alltid är lätt att jobba med sin familj. När det kommer till detaljer och vad de båda parterna vill kan det ibland bli krockar. Men detta är något som de ser som positivt. Det betyder att de måste diskutera vidare och ändrar plaggen, för att de ska uppnå perfektion, istället för att bara nöja sig med första bästa design. Ett arbete som krockar men som ger mycket bra resultat i längden.

 

Köp kläder och träffa Maria, Sara och Hanna

Lite då och då kör Montazami Brand ett roligt upplägg med så kallade pop up stores. Det är en affär som bara “poppar upp” från ingenstans. En lokal som tidigare har varit något annat förvandlas till en affär för en dag eller några dagar. När de kör detta konceptet brukar även Maria och hennes döttrar vara där för att träffa människor som vill handla från deras kollektion. Eftersom att många köper kläder från Montazami brand för att de tycker om Maria och hennes familj, så tycker Maria att det känns kul att få träffa dessa personer, och att de får träffa henne.

 

träffa maria montazami