Svenskar i Hollywood

Många svenskar vill testa lyckan i USA, och inte minst i Hollywood. På grund av detta finns det många svenskar som är kända i USA. Många flyttar till USA just för att de önskar om en skjuts i karriären, medans vissa flyttar dit efter att ha fått jobb. Vanligast är att de som flyttar till Hollywood är aktiva inom skådespelarbranschen, då detta är filmens Mekka. Men även modeller och musiker flyttar till Hollywood och dess närhet. Här är några av våra svenska stjärnskott i Hollywood.

 

5 heta svenskar i Hollywood

 

Alexander Skarsgård

Nästintill hela familjen Skarsgård är skådespelare och går i pappa Stellan Skarsgårds fotspår. Alexander är känd som en hunk från Sverige och har haft många stora roller i Hollywood. Mest känd är han för sina roller som Eric Northman tv serien True Blood och Perry Wright i tv serien Big Little Lies. Alexander Skarsgård varvar Hollywood och Södermalm, där han har en lägenhet.

Alexander blev känd i Sverige redan som trettonåring men han gillade inte kändisskapet och slutade skådespela. Sju år senare kom han tillbaka in i branschen igen. 2004 flyttade Alexander till Hollywood efter att ha varit där på semester och samtidigt castats för en filmroll. När han fick rollen gick flytten till USA. Alexander har dock alltid varit mycket i Sverige.

 

Isabel Adrian och Steve Angello

Isabel Adrian är gammal kollega till Maria Montazami och lever den amerikanska drömmen. De medverkade tillsammans i Svenska Hollywoodfruar i några säsonger och blev vänner. Isabell bor i bergen i Hollywood med sin make Steve Angello. Steve är en av medlemmarna i housebandet Swedish House Mafia som var världens största DJs inom huse när de var aktiva.

Isabels karriär startade när hon var med i Expedition Robinson. Innan det var hon visserligen modell, men inte ett välkänt ansikte som hon blev efter sitt tv framträdande. På en kändisfest träffade hon maken Steve. 2008 flyttade paret till Los Angeles på grund av Steves karriär.

 

Elsa Hosk

Victorias Secret fashion show är årligen en av de största händelserna inom modevärlden. Änglarna, som modellerna kallas, är några av de högst betalda modellerna och det är årligen flera miljoner människor världen över som tittar på detta spektakel. Det är alltid välkända artister som uppträder som Justin Bieber och Taylor Swift. En av modellerna är ingen mindre än svenska Elsa Hosk. Ett år fick hon bära en Swarovski BH som var värd en miljon dollar på showen.

Elsa är tjej som föddes och växte upp i Sverige innan hon hittade lyckan som modell i USA. Något som många inte vet om Elsa är att hon spelade basket på professionell nivå i Sverige innan hon valde att fokusera på modellandet på heltid.

 

Joel Kinnaman

Joel Kinnaman blev att stort namn i Sverige efter sin roll i Snabba Cash. Joels mamma är svensk och hans pappa är amerikan, men han är född och uppvuxen i Sverige. Han har dubbla medborgarskap. Kinnaman hade många roller i Sverige men vill expandera och anställde därför en agent i USA. Det tog inte lång tid innan han fick napp. Rollen var i filmen The Darkest Hour och detta var hans första internationella roll.

Han växte in i de internationella film- och serie rollerna och blev snabbt en populär skådis i Hollywood. Tack vare att hans pappa är amerikan har han alltid pratat engelska hemma med honom, vilket gjort det lätt för Kinnaman att göra bra roller även på engelska. Några av hans mest kända roller internationellt är Robocop och House of Cards.

Joel Kinnaman har varit på Vita huset och träffat Barack Obama, före detta president i USA. Han sa även att han skulle flytta hem till Sverige om Donal Trump blev president i USA. Trump blev president, och Joel blev kvar i USA. Han har senare sagt att han inte menade det bokstavligen, utan sa det för att uttrycka sitt missnöje mot Trump, som han är en motståndare till.

 

Malin Åkerman

Malin föddes i Stockholm men hennes föräldrar flyttade till Kanada när hon var två år gammal. Hon började göra modelljobb och var med i reklamfilmer redan som femåring. Hon började som modell men gick sedan mer och mer över till skådespeleri. 2002 gick flytten till Los Angeles för att ta skådespeleriet till nästa nivå. Malin, som redan haft roller inom film och tv, ville bli ännu större. Och då är det Los Angeles som gäller.

Hennes genombrott kom 2005 när hon medverkade i tv serien The Comeback. Sedan dess har hon haft stora roller i kända filmer och tv serier. Hon har även haft mindre roller, men alltid i stora och kända projekt. Entourage är en väldigt känd serie som Malin har gästspelat i.

Malins syster, Jennifer Åkerman, medverkade en säsong i Svenska Hollywoodfruar tillsammans med Maria Montazami.