Två sjuka hundar :(

Hej på er alla!

Ugh det har varit så mycket den senaste veckan. Hundarna har varit sjuka med diarré och kräkt. Idag tog jag båda hundarna till veterinären och han sa att minst 10 hundar har kommit in senaste veckan med samma symptom. Jag vet redan nu vart C och M blev sjuka!!! Hos deras groomer (frisör).

När de skulle få sin medicin för att ta hem så frågade Dr.B om jag ville ha deras antibiotika i tablettform eller vätska. Jag tar tablettform sa jag, det är mycket lättare att ge dom. För att göra en lång historia kort så slurpade Copper upp sin 1 1/2 tablett genast. Molly skulle bara få 1/2 tablett. Först rullade jag en liten hundgodis runt tabletten och det funkade inte. Sedan pressade jag ner den i hundmaten och det funkade inte (slutade med att Copper åt upp Mollys mat). Så nu har egentligen Copper fått 2 tabletter. Jag försöker med att lägga tabletten i hennes hals och tabletten flyger överallt förutom ner i Mollys gom. Tabletten försvinner och jag blir orolig. Väntar i 10 min och sedan går in med en mer översittare attityd och försöker lägga tabletten längre ner i halsen. Tabletten far fram och tillbaka mellan munnen och golvet. Ugh genast ringer jag veterinären och ber att få komma in imorgon för att få vätskan istället. Tips någon?????

Imorgon ska jag göra en podcast så Anna kom in idag med lilla Ellie för att hjälpa mig sätta upp datorn osv.

Fattar inte hur Anna kör på helt lugnt och oberörd med Ellie på magen. Hon sover så gott där. Jag fick hålla henne när hon vaknade. Jag försöker vara så rolig jag kan men lite talang måste man nog ändå ha. Idag var jag osminkad och med risigt hår i gym kläder men jag körde på med mina skämt och fick massor av leenden.

Ikväll är Sara och Hanna på tv här i USA, modellar med klänningar för Oscarsgalan. Så coolt och ni får se snutten här på bloggen imorgon.

Grattis Malin till vovven och ja att välja hundnamn kan vara klurigt.

Spännande om SHF kommer tillbaka. Ni får vänta och se 🙂

Kram till er alla Maria

Comments 20
 • Lotta

  Hej Maria!

  Stackars hundar…inget trevligt för dem att heller vara sjuka 😕. Hoppas det löste sig med medicinen?

  De är så fina ihop, Anna & lilla Ellie. Ellie har vuxit rejält ☺. Syns på varje bild som visas.

  Vad roligt att Sara & Hanna ska visa klänningar på tv. Ser fram emot klippet ☺.

  Reply

 • Nettan

  Hej Fina Maria

  Stackars vovvarna, det kanske är lättare med vätska till Molly
  Härligt att Anna och Ellie kom på besök. Vad skoj för Sara o Hanna att visa fina klänningar på TV
  Hoppas Copper o Molly blir snart friska
  Kramisar Nettan

  Reply

 • Malin

  Hej Maria !
  Åh vad jobbigt att Molly och Cooper har blivit sjuka och att man inte får Molly att äta sin medicin …Hoppas att det blir bättre med flytande. Lilla Ellie är så himla söt och Anna verkar må så himla bra. Hur går det för ditt finger ? Oj vad roligt för Hanna och Sara !!
  Ha det fint ! Kram Malin mallan ❤️❤️❤️

  Reply

 • Maria Jansson

  Vad jobbigt med hundarna.
  Jag brukar ta en ostbit o baka in tabletterna i när de har behövt medecin,knåda ihop till en liten boll.
  Det brukar alltid fungera här😁
  Hoppas de blir bra snart.
  Kram från mig
  Maria J ❤️❤️

  Reply

 • Maria Jansson

  Hej Maria.
  Vad tråkigt att de är dåliga.
  Jag brukar ta en ostbit o baka/knåda in tabletten i ,brukar fungera bra här.
  Hoppas de kryar på sig snart .
  Kramar från mig
  Maria J❤️❤️

  Reply

 • Anki

  Godmorgon!
  Jobbigt när ens husdjur är sjuka och måste äta medicin som dom inte vill ha. Hoppas det löser sig och att dom blir friska snart.
  Anna ser så pigg och fräsch ut och lilla Ellie mår bra i selen 😀
  Ska bli kul att se klippet från visningen.
  SHF ja, blir det något mer?
  Ha en bra dag!
  Kram Anki

  Reply

 • Riitta Lankoski

  Jag har två katter och då tar man tabletten och stoppar långt in i munnen, håller ihop munnen och stryker försiktigt på halsen uppifrån och ner. Det har fungerat för oss. Hoppas det går bra! Vet hur orolig man är. Hälsningar, Riitta

  Reply

 • Malin Th

  Hej Maria.
  Stackars vovvarna, hoppas de kryar på sig snart! Mediciner och barn/djur är så knepigt, prova stoppa in den i en kokt makaron, den brukar glida ner lätt.
  Ellie är så söt! Alla bilder Anna lägger upp på insta är så fina.
  Ha en fin tisdag.
  Kram Malin Th

  Reply

 • Karin Json

  Hej Maria..
  Vovvarna får krya på sig.
  Min hund Emil är det också knepigt att ge tabl,
  får lägga ner den djupt i halsen o ibland hålla om nosen så han sväljer,

  Men som tur så har han inte varit sjuk så ofta sen han blev vuxen, första året hade han återkommande öroninflammation, men det har varit bra sen han blev äldre än ett år.
  //kram..

  Reply

 • Karin M

  Hej Maria!
  Åhh vad roligt att Hanna och Sara kommer vara med på tv när de visar klänningarna. Det blir skoj att se.
  Anna och Ellie är så fina 💖
  Hoppas vovvarna snart är pigga och krya igen, och hoppas det går lättare att få i Molly den flyttande medicinen.
  Massor med kramar från mig 💕💕💕

  Reply

 • Mona

  Stoppa tabletten så långt ner i halsen o ge fil eller något godis på en gång så sväljer hon nog.Det har jag lärt mig med min dotters hund som jag har haft problem eftersom hon spottar ut tabletten genast.

  Reply

 • Kristina F

  Usch och fy för när de blir sjuka så, bara det inte är nåt allvarligt utan bara diarre och kräkningar.
  Jag tar också alltid och stoppar in medicinen i en ostbit och sen långt in i munnen och stäng nosen så dem tvingas svälja. 🧀
  Men självklart kan det vara enklare med flytande för en del.
  Ett annat råd jag vill ge dig är att ha dem separerade när du ger medicin, så det inte blev som nu att den ena fick mer
  än den skulle.
  Oftast ofarligt men det beror precis på vad det är. Jag tar alltid en och en i ett rum för att försäkra mig om att den kommer ner i magen på rätt hund.
  😘
  Hoppas allt löser sig .
  Malin Th vilken spännande tid ni har framför er, en egen hund . All lycka. 🐶
  Lilla Ellie är så cute, måste vara jättekul att få rå om henne emellanåt.
  Jag har varit hos sjukgymnasten idag och ska fortsätta med mina övningar. Mitt ben och min rygg är bättre än för någon vecka sedan och jag hoppas nu att dte går åt rätt håll.
  Kramiz Kristina F

  Reply

  • Malin Th

   Hej Kristina
   Tack! Du förstår att jag har en dotter som är så lycklig.
   Hoppas allt är bra med dig och att vi ses snart på någon trevlig bloggträff.
   Kram Malin Th

   Reply

 • Karin Lagergren

  Hej Maria!
  Stackars Molly och Cooper hoppas de får i sig sin medicin så att de blir friska och pigga snart . Roligt att Hanna och Sara ska vara med och visa upp sig i klänningarna. I dag har jag varit hos sjukgymnasten och fått behandling för ryggen så nu hoppas jag verkligen att det inte kommer mer snö för nu har man fått nog av all snöskottning. Ha det gott!
  Många kramar Karin Lagergren ❤️

  Reply

 • Anna

  HejMaria!
  Stackars cooper o Molly.
  Ett bra tips är att trycka ner tabletterna i en lien bit leverpastej. Går alltid ner när min hund får medicin !!!!
  Hoppas de blir friska snabbt !!!
  Kram fina du !

  Anna från Malmö

  Reply

 • Camilla

  Just watched your beautiful daughters on extra! Wow, they are so comfortable in their skin and awesome models!
  Be proud:)
  Have a lovely evening.

  Reply

 • Malin T

  Hej Maria! Så tråkigt att hundarna inte mår bra. Hoppas de snart piggnar på sig 😍🐶🐶🙏🏻. Det där med att ge medicin till hunden kan vara svårt. När vi skulle ge vår hund tabletter valde jag att krossa de i en mortel så det blev ett pulver. Sen blandade jag in det i blöt mat. Det funkade varje gång, tack och lov 🥰👍🏻.Lycka till! Kram från Malin T 🌸

  Reply

 • Dalkullanannanykvist

  HejBästaMaria 🙂
  Åh nej så tråkigt att höra att vovvarna är sjuka 😔Hoppas d blir bra fort..Jadu det här med medicinen kan vara knepigt..Men lättare att ge
  hund än katt..Men som tur är är mina missar rätt snälla..Men lägga in tablett i godis brukar funka..Hoppas det löser sig.. Mysigt att få besök av Anna och lilla Ellie..Söt hon är i selen och så duktig som sover trots att mamma jobbar..Wow så kul att Hanna och Sara är med på tv..Dom är säkert jätte vackra i alla klänningar..Ser fram emot att se dem på filmsnutt…Oj är det inte säkert att Shf kommer tillbaka?Det får vi verkligen hoppas på..
  Och Grattis Malin till en liten vovve..Så himla kul 😍 Ha en fin dag Kram AnnaN ♥️

  Reply

 • Britt

  Hej Maria,
  Så mysigt o roligt när Anna o Ellie kommer.
  Svårt med tabletterna. Även vi människor har svårt med tabletter så pulver eller vätska är väl kanon.
  Copper haha ja hon är snabb😁
  Hoppas att de tillfrisknar snarast.
  Våren är på i gå g här i Skåne☀️Ljuvligt.
  Allt gott till er💞
  Kram Britt

  Reply

 • Margareta

  Så jobbigt när vovvarna blir sjuka. De kan ju inte berätta heller. Hoppas det gick bättre med vätska som medicin till Molly sen. Jag gjorde alltid som du, la medicinen långt bak i munnen och höll ihop den och höll upp nosen tills hon svalt den. Sen fick hon något godis och massor av beröm.
  Lilla Ellie är så söt. Ser så gosigt ut där hon sitter i selen. Säkert skönt för henne med så nära kroppskontakt.
  Kram Margareta 💜 💜 💜

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggers like this: