Glad tredje advent :)

Vad härligt att det redan är tredje advent. Jag har ännu inte tänt mitt tredje ljus men kommer att göra det ikväll eftersom vi har varit på båten hela dagen.

Bli nu inte arg eller besvikna att min långa hår är tillbaka ugh jag blev så glad över alla snälla kommentarer över 1300 kommentarer på insta som tyckte mitt korta hår är bättre och att jag såg yngre ut!!! Vad händer???

Jag kommer att variera lite här och där och få se hur det funkar. Jag har ju väldigt tjockt hår som tur är.

Nettan det är samma längd men en annan kvalite. Håret jag hade förut var väldigt likt mitt eget tjockt och frissigt och omöjligt att styla. Detta hår är så mycket bättre lite mer slinkigt och rakare.

Kamran och jag tog båten till Watermans som nu har blivit lite utav vår söndagsrutin.

Kamran beställde en drink som heter painkiller och den hade Captain Morgan, ananasjuice, apelsinjuice och kokosnötkräm. Han sa att den var jättegod.

Först beställde vi blackened fish tacos 2 var och vi pressade färsk lime över. Sedan hände det som alltid händer när vi är ute och äter. Vi vill alltid ha något litet till. Så vi beställde in hummer med Mac and Cheese i en gräddsås. Ni fattar hur många kalorier i en sådan rätt. Jag är glad att vi delade.

Nu till det tråkiga och detta kanske blir TMI (to much information)

Efter att jag trillat så hemskt från stegen så har jag nu fått en hemsk kula på min övre skinka. Den står rakt ut och ser ut som in jag har gjort en inplanterad tennisboll på en skinka. Jag går till min kiropraktor och han sa senast att en av hans patienter har en likadan fast på ryggen och hon har haft den i 3 år.

Jag gör nu kall laser så vi får se om blod knölarna löses upp.

Just nu sitter Kamran och jag nere i båten och tittar på ett naturprogram så kul!!!

Karin M du undrade vad vi äter på julafton. Oftast som tradition har vi alltid varit hemma och firat hos våra kompisar Shaun och Mark. Nu är dom i Australien så vi kommer att fira hemma hos oss. Det blir köttbullar och lite annat gott. Tänkte att jag ska googla ”svensk god mat till julafton” så får jag se vad som kommer upp. Har ni tips på vad jag skulle kunna servera familjen? Låt mig veta och gärna var jag kan hitta receptet.

Kram till er alla 🙂

Maria

Comments 14
 • Maria

  Hej. Oj vad jobbigt med knölen. Tänk vad härligt väder ni har. I Stockholm har det snöat. Det är fint men vintern är för lång. Jag jobbar natt och har en paus och skriver detta. Alltid kul när du visar bilder på dina fina vovvar. Jag älskar djur. Ha det nu bra och tack för din blogg som jag gillar så mycket. Kram.

  Reply

 • Sofia Fogelberg

  Janssons frestelse är ju så gott! Vill man göra den vegetarisk så byt ut ansjovisen mot soltorkade tomater, mums! 😋

  God jul! 🎅🤶

  Reply

 • Anki

  Godmorgon!
  Vilken härlig söndag ni har haft 😃
  Oj, då fick du en ordentlig blodutgjutning när du föll. Hoppas det funkar med laser så den löses upp.
  Vi brukar ha skinka, köttbullar, prinskorv, olika sillinläggningar, röror av olika slag (t ex gubbröra), sylta osv osv. Jag tror du kommer hitta massor av bra recept på webben. Just det, vörtbröd också, med eller utan russin.
  Ha en bra dag!
  Kram Anki

  Reply

 • Nettan

  Hej Fina Maria

  Tack för svar, jag gillar ditt långa hår med lockar med fluff i, härligt med långt hår eftersom man kan göra så många olika frisyrer

  Nämen oj stackare, hoppas knölen försvinner, gör det ont ? jag menar när du sitter osv

  På julafton vill jag inte vara utan, julmust, tomtegröt(risgrynsgröt) julskinka, omelett med svampstuvning, köttbullar, prinskorv mm
  Du får nog fram många goda julrätter
  Ha en fin vecka
  Kramisar Nettan

  Reply

 • Klaudija Martinovich

  Hej Maria,
  Vad jobbigt att du har fått en knöl till råga på allt. Hoppas den går över. Förresten, jag tycker att du är jättefin med luggen uppsatt i tofs. Supersnyggt! Du borde ha så jämt. Kram från Köping

  Reply

 • Klaudija Martinovich

  Hej Maria,

  Vad tråkigt att du har fått en knöl till råda på allt. Hoppas att den går över. Förresten, jag tycker att du är jättefin när du sätter upp luggen i tops. Nu ser man mer av dina vackra ansikte. Du borde ha så jämt. Kram

  Reply

 • Karin M

  Hej Maria!
  Du är precis lika fin i långt hår som du var i kortare hår, du passar så bra i båda alternativen.
  Men fy så jobbigt med bollen på rumpan, gör det ont att sitta, och att ha kläder som sitter åt lite? 😕
  Tack för ditt svar ang julmaten 🤗
  Vi har inte så traditionellt julbord, vi äter inte fisk.
  Vi har köttbullar, tjälknöl på nötkött, julskinka, småkorvar, kycklingfiléer, Jönssons (som Janssons men köttfärs istället för ansjovis), ägghalvor, potatis, potatissallad mm
  Huvudsaken att det blir gott och att alla hittar något som de tycker om 🤗
  Massor med kramar från mig 💕💕💕

  Reply

 • Cecilia

  Tycker du passar bättre med långt hår!!

  Reply

 • Karin Lagergren

  Hej Maria!
  Tycker att du är fin i både långt och kort hår.
  Hoppas att knölen försvinner och att den inte gör för ont. På den tiden när jag spelade fotboll så hade jag flera gånger sådana blodutgjutningar så jag fick åka in till sjukhuset för att tömma dom, kanske det skulle kunna vara ett alternativ. Vi brukar ha köttbullar, skinka ,Janssons frestelse,ägghalvor, sill . Du kommer nog att hitta många recept när du goglar 😀
  Ha det gott!
  Många kramar Karin Lagergren ❤

  Reply

 • Margareta

  Hej fina Maria 💖
  Vilken otur du har att du har fått en knöl på skinkan. Undrar vad det kan vara eftersom det inte går bort. Önskar dig god bättring. Tur ändå att du inte bröt dig.
  Drinken som Kamran drack verkade jättegod. Oh vilken läcker hummer ni åt, älskar hummer. Det brukar vi äta på nyårsafton. Till jul föreslår jag en Jansson. Det är min favorit på julbordet.
  Kram Margareta 💜 💜 💜

  Reply

 • Malin

  Hej Maria !
  Vad mysigt ni har haft det. Mycket god mat också, mums. Fy vilken otur Maria med den ”knölen” som har blivit så stor… riktigt hårt fall. Vi äter också traditonella julbordet hemma med lite av varje. En sak som år lite ”annorlunda”är hårt skinksmörgås med senap och äppelmos.
  Ta hand om dig ! Kram Malin mallan ❤️❤️❤️

  Reply

 • Kristina F

  Otäckt med knölen/bollen. Min man har också haft det och precis som Karin L skrev så fick han göra likadant som henne.
  Hoppas verkligen du får ordning på din för den är säkert i vägen under kläderna och gör säkert ont.
  Åhh så mycket gott ni mumsar på när ni är ute och dejtar och har er. 😀

  Här är det traditionell julmat som gäller.
  Skinka, prinskorv,jansson, ägghalvor, räkomelett i ugnen, köttbullar, rödkål, grönkålsgratäng, rödbetssallad, vörtbröd, ris a la malta och olika julgodisar .
  Svägerskans hemmagjorda senap är också ett måste.

  Kramiz Kristina F

  Reply

 • Ammi Uppsala

  Slurp! En Painkiller ser jättegod ut, ska se om jag kan googla receptet!
  Ha en bra dag! Hälsningar från ett snöigt Uppsala!

  Reply

 • Sonja

  Himmelska Ägghalvor!
  Best you’ve ever had!
  Recept:
  Hårdkokta ägg, halvera dem!
  Gröp ur gulan, mosa gulan. Blanda gulan med lite gräddfil, majonäs och Heinz chilisås. Börja med lite gräddfil, smaksätt sedan med majo och chilisås. Salt & vitpeppar. Det ska bli ett gult ”fluff”.

  Lägg tillbaka fluffet i ägghalvorna, garnera med räkor, kallrökt lax, stenbitsrom, dill, citron. Urgott!!❤️❤️
  God Jul!

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggers like this: