Ja hur tänker man?

Halloj på er?

Ja hur tänker man egentligen? När jag är själv hemma och tänker på vad som ska göras under dagen så tänker jag på svenska. Blir jag arg på någon så blir det engelska. Lättare att svära inom sig själv på engelska.

Jag drömmer i tysthet för att det är bara känslor jag kommer ihåg. Goda och dåliga.

Pratar svenska och engelska hela dagarna. Inte undra på att det blir fel ibland.

Nu när jag kommer hem så blir det Kristallen, TV3 Höstpresentation av allt nya och återkommande program och NK Galan på Berns.

Malin kommer att följa med mig som dejt och support. Jag är ju inte så mycket för att småprata därför känns det skönt att ha någon vid sin sida som kan slänga in en kul eller intressant kommentar. Malin jag hoppas du har ett lager på G haha argh argh fnys!!!!

Finaste Emma var jätteglad att komma hem efter att ha varit utflyttad i två dagar haha. Hon är helt enkelt lite mer reserverad och jag hoppas verkligen inte att hon känner sig utanför. We love her ❤️ Hon kör sitt eget race och är väldigt trygg i sig själv.

Imorgon har Emma bjudit in Copper, Molly och mig för att hälsa på i hennes lägenhet i Oceanside. Jag har tagit med mig tryffelolja som hon önskat.

Köpte en ny inredningspryl till festen i söndags och jag älskar den. Fin eller hur? En ljusstake som man kan justera till lång, cirkel eller vågig. Fick många komplimanger av gästerna. Jag tycker att vi lottar ut 2 st när jag kommer tillbaka. En guld och en silver 🙂 påminn mig. Det får bli utan ljus så kan ni sätta in era egna favoriter.

Nu blir det matlagning innan Kamran kommer hem. Vi sov själva första natten på 18 år utan något barn i huset. Kändes mysko, kul men åh vad jag önskar ibland att jag kan dra tillbaka tiden. Ja för en dag eller två haha.

Kram Maria

Comments 15
 • Anki

  Godmorgon!
  Kommer du till Sverige på en blixtvisit? Tänkte om det kanske finns tid för en bloggträff 😃
  Va roligt att ni ska hem till Emma på visit. Tryffelolja är gott att ha på bl a pasta.
  Ljusstaken är jättefin. Kul att man kan ändra forn på den. Då kan den passa på olika platser. Ser fram mot utlottningen.
  Nu är det strax dax att ta sig till jobbet.
  Ha en bra dag!
  Kram Anki

  Reply

 • Malin

  Hej Maria !
  Förstår att det känns annorlunda nu när alla barnen har sitt. En sorts tomhet och saknad men också en lycka att dem fortsätter sitt liv. Vad mysigt att få komma hem till Emma. Jättefin ljusstake nu till höstmörkret. Wow vilket schema du har här i Stockholm, skönt att Malin hänger med. Kan tänka mig att det blir lite mycket kallprat när man är ute på galej och då är det skönt att Malin är där.
  Ha det fint !
  Kram Malin mallan ❤️❤️❤️

  Reply

 • Nettan

  Hej Fina Maria

  Ja jag minns att du vill gärna ha med dej någon som du känner på olika event, förstår dej. Skoj att de är roliga saker du / ni ska på och Malin har säkert en massa underbara klänningar till dej

  Ohh, ljusstaken är så snygg, trevlig utlottning
  Nu hänger jag inte med? Har ni inte sovit ensamma på 18år,.. men har jag missat något, när alla era barn/ungdomar gått i skola, då har de ju inte bott hemma eller?

  Ha en fin onsdag
  Kramisar Nettan

  Reply

 • Malin Th

  Hej Maria
  Kul att bli inbjuden till Emma! Minns känslan med första egna boendet, det är något speciellt.
  Ljusstaken är jättefin, spännande med tävling.
  Jag skulle också vilja vrida tiden tillbaka ibland, tänk att få känna den där lilla kladdiga handen i sin, nu är det på ett annat sätt, och så klart är jag superstolt över mina barn att de växt upp till välfungerande personer, men ibland blir jag nostalgisk.
  Roligt att Malin hänger med dig i Stockholm, ni är så fina ihop.
  Ha en fin onsdag.
  Kram Malin Th

  Reply

 • Ammi Uppsala

  Hej!
  Kul att du kommer till Sverige. Tror de flesta har svårt för kallprat 🙂
  Hinner du med en bloggträff?
  Idag ska jag prova något nytt för mig, SOMA moves! Är det någon som provat?
  Ha en bra dag!

  Reply

 • Karin M

  Hej Maria!
  Wow vilken snygg ljusstake, låter himla nice med en utlottning av två såna 😊
  Skoj att Malin är med dig i Sthlm, ni kommer säkert få det jättetrevligt tillsammans. Mycket skoj och jobb som ska hinnas med.
  Jag förstår att det är tomt i huset nu, hoppas också Emma kommer finna sig tillrätta i sin mysiga lägenhet. Skoj att åka och hälsa på henne.
  Ja du Maria, nog är det många gånger allt man önskar man kunde dra tiden tillbaka, är så lätt att vara nostalgisk ❤️
  Måste få fråga, när du är i Sverige och hör mestadels svenska omkring dig, tänker du mer på svenska då, eller är det ex att du svär inombords då också på engelska?
  Massor med kramar från mig ❤️

  Reply

 • Anna

  Det blir tomt när barnen flyttar ut, antingen för gott eller för studier.
  Snygg ljusstake du funnit. Tänk att dekorera den med gröna blad och röda kulor till jul o med silver till nyår. Den är riktigt läcker och kul att den går att förändra i form.

  Reply

 • Pettersson

  Hej Maria!
  Vad heter alla dina barn?
  Vilket är är de födda?

  Reply

 • Sandra E

  Hej Maria
  Ja..jag håller med dig om att man ibland önskar att man kunde hålla fast tiden för barnen växer fort och lämnar boet.Känner själv vemod över hur det var men det är ju tidens gång .
  Vilken underbar ljusstake…..och att man kan vinkla den …suveränt…då kan man anpassa den lite efter vad man har på bordet .
  Ha det fint Maria
  Kram Sandra E

  Reply

 • Lillemor Johansson

  Hej Maria!
  Ja det är konstigt när barnen flyttar.
  Nu har vår son bott hemma ett tag igen men har sitt jobb o sina tider så det är ju inte som förut. Men sen är det ju väldigt roligt att träffas ich umgås på ett annat sätt än än tidigare.
  Viljen härlig ljusstake, kul att du lottar ut några sen.
  Ja då har du fullt schema när du är här.
  Ha det gott!
  Kram Lillemor

  Reply

 • Margareta

  Fina Emma är självständig. Hon vet att hon alltid är välkommen hem igen. Är som jag, går gärna sin egen väg men känner ändå att hennes familj finns där.
  Välkommen till Sverige, verkar vara ett hektiskt program du har då du är här. Hade hoppats på en bloggträff.
  Vilken häftig och fin ljusstake. Får hoppas på vinst.
  Jag pratar engelska med min man, svenska i Sverige då. I Egypten pratar jag engelska men pratar även lite arabiska. Min svärmor pratar bara arabiska. Klarar mig ute på gatan och i affärer på min arabiska. Drömmer mest som du i känslor, men ibland kommer ord in, oftast på svenska men ibland på arabiska. Sällan på engelska.
  Kram Margareta 💜 💜 💜

  Reply

 • Dalkullanannanykvist

  HejBästaMaria 🙂
  Det är intressant hur man tänker om man är van att använda två språk..Förstår att det kan bli lite mixat haha 🙂
  Du kommer att få fullt upp när du kommer till staden..Skönt att ha Malin med..Det är alltid skönt att ha med sig någon..Mysigt att hälsa på Emma..Hur trivs hon i lägenheten?Ja det måste ha kännts tomt när alla barnen flyttat..Jag önskar nästan varje dag att jag kunde vrida tillbaks tiden ♥Det är så mkt saknad tycker jag..Många man saknar..Älskar ljusstaken..Tänk om man skulle vinna en..spännande..Ha en fin dag kraam AnnaN ♥

  Reply

 • Jeanette

  Hej Maria

  Det förstår man att det måste vara annorlunda när alla barnen har flyttat ut men som tur kan man hälsa på varandra.

  Ljusstaken är verkligen fin och användbar förstår att dina gäster beundrade den.

  Nästa vecka åker jag till Heraklion på Kreta med två tjej kompisar och det ska bli trevligt att komma bort lite.

  Jag och Jenny fira hennes födelsedag igår och mindes när vi träffa dig din mamma och Malin i Greta Garbo rummet på Scandic Hotell.

  Trevlig dag till dig. Jeanette

  Reply

 • Kristina F

  Tur du har Malin som är med dig, en del av oss har lättare för att prata i mindre grupper och en del precis överallt.
  Emma är så fin och visst är syskon olika. Hon kommer klara sig lika bra ändå om hon kör sitt race.
  Ljusstaken var riktigt cool och hade passat så bra på mitt bord nu när hösten är på intågande.
  Idag åker vi hem från Hjo. Vi kanske åker ut och campar några dagar i nästa vecka.
  Men först ska vi fixa i ordning en grind till på altanen. Allt måste vara klart innan min axeloperation och innan P:s fotingrepp.
  Det kommer bli tufft och jag får förlita mig på vännerna runt omkring mig vad gäller hundarna. Därför gör vi om lite så dem får direkt acess tilk trädgården från altanen nu.
  Kramiz Kristina F

  Reply

 • Lisa T

  Hej Maria
  Ljusstaken är jättefin och passar bra till höstmörkret och kanske som adventsljusstake närmare jul. ☺
  Kram Lisa

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggers like this: