Storkalas!!!

 

God morgon härifrån Kalifornien säger jag till er alla!!

Herregud vilket party vi hade igår! Vi hade cirka 25 personer här, vi bjöd på massor av mat, appetizers och god dryck! Vi träffade äntligen massor av Kamrans släktingar, en del som som vi inte sett på 15 år! Den tjusiga kvinnan i röd klänning med ett litet barn är Kamrans kusin som bor i Iran och det var så kul att träffa henne igen efter så lång tid! Sen hade vi såklart alla mina barn här med deras pojkvänner, och några av mina vänner också (Pamela, Shaun och Marie). Så ni kan ju tänka er att det var livat!

Men, jag ska säga det att det tog faktiskt lite knäcken på oss denna gång! Kamran och jag sa till varandra igår att det blir sista gången vi gör allting själva med mat och pynt och dukning. Nästa gång vi ska ha sånt här stort party blir det nog faktiskt att köpa in maten från catering. Pust och fnys, det blir att städa hela morgonen för min del!

Hur gör ni när ni har stora kalas?

 

Och till dig Petterson, absolut läser jag alla mina kommentarer, jag älskar att höra era åsikter och input!

 

Nu ska jag fortsätta röja!

Stor Kram från er vän Maria

 

Comments 15
 • Malin Th

  Hej Maria
  Vilken fest! Ja det är mycket att fixa med om allt ska vara hemlagat. Kul med släkt som ni inte sett på länge.
  Jag har både caterat och lagat själv, men är det ett stort kalas är det skönt med beställd mat så hinner man umgås med gästerna.
  Idag körde jag ett corepass på hemvägen, skönt att rutiner börjar komma igång, imorgon är det yoga.
  Ha en fin måndag.
  Kram Malin Th

  Reply

 • Jessica Grimvinge

  Hej Maria
  Sååååå fint och mysigt ni har gjort.⭐️🥂
  Gästerna måste varit mer än nöjda. Se baksidan av soffan jag designade och sände över till er. Kul att den passa så fint i ert hem. Jag älskar era utemöbler. Har sålt alla mina nu och ska ha nytt till våren. 🌸 Den stilen du har gå inte att hitta i Sverige ☹️
  Ha en härlig vecka
  Kram Jessica Grimvinge

  Reply

 • Malin

  Hej Maria !
  Vilket härligt kalas !! Mycket vänner och släkt. Vi brukar faktiskt fixa maten själv trots att vi är ibland uppåt 25-30 personer,Reine fixar köttet och jag det ”goda” och efterrätten, mums men som sagt man ångrar sig alltid efteråt och tänker att man ska köpa catering.,
  Stor kram /Malin mallan ❤️❤️❤️

  Reply

 • Taina

  Hej Maria!
  Det var ett stort party! Jag ordnar med catering väldigt ofta! Tycker att det är värt pengarna så slipper man vara trött på festen. Så ni gör rätt i att ta catering till nästa fest! Ha en fin måndag!

  Reply

 • Nettan

  Hej Fina Maria

  Vad skoj att träffa gamla släktingar. Förstår att det är jobbigt att fixa allt runt om och efter när alla gått hem
  Idag var jag och fixade min naglar innan jag snart börjar arbeta efter semestern, men än njuter jag av ledighet

  Kramisar Nettan

  Reply

 • Anki

  Halloj!
  Oj vilken fest ni hade. Kul att träffa släkt som man inte sett på så många år.
  Jag brukar göra allt själv och är alltid helt slut efteråt. Det är ju inte bara matfixningen ingör festen, det ska ju diskas och plockas undan efteråt också. Säger som Malin mallan, man ångrar sig efteråt och tänker att man ska ta catering men hittills har det aldrig hänt 😂
  Ha en bra dag!
  Kram Anki

  Reply

 • Karin M

  Hej Maria!
  Åhh vilket party och så härligt ni ser ut att ha det, du är alltid lika fin Maria 🤗
  Ja vi blir ju också ganska många när vi träffas allihopa, men P och jag lagar all mat själva. En hel del gör jag i förväg så mkt är redan förberett. Men visst sjutton tänker man varje gång, vad håller jag på med är det värt det, man blir ju helt slut, catering vore ju helt klart ett bra alternativ.
  Massor med kramar från mig ❤️

  Reply

 • Pettersson

  Kamrans kusin (röd klänning) i sitt hemland Iran, kan hon gå i sådan klänning ute bland allmänheten där?
  Måste hon ha slöja på sig?

  Reply

 • Jannike

  Hej Maria!
  Jag har en ”konstig” fråga, tänker du på svenska eller engelska? Eftersom du pratar engelska mest hela tiden men ändå är svensk i dig själv, funderade jag på om du tänker på svenska eller engelska? 🙂

  Kram
  / Jannike

  Reply

  • Pettersson

   Jag fortsätter Jannikes fråga 🙂
   På natten när du drömmer något. Drömmer du då på svenska eller engelska?

   Om du någon gång pratar högt i sömnen (natten). Pratar du på svenska eller engelska då?

   Reply

 • RoseMarie

  Hej Maria! Vilket party, ser så härligt ut och så många ni blev. Är alltid så kul att få träffas igen efter så många år. Så mycket god mat ni bjöd på. Vi brukar alltid laga all maten själva när vi har bjudning i hemmet. Men visst är det mycket jobb både före och efter festen. Några gånger då vi har haft fest för ca 40 personer har vi hyrt lokal med catering. Är så skönt. Men man måste ändå duka sedan vill jag gärna dekorera borden med blommor mm. Men det är alltid kul med fest. Nu i helgen ska vi fira min systers barnbarn som fyller 12 år. Ska bli så roligt. Sedan på söndag ska vi också på fest. Här ikväll har det regnat och åskat. Måste säga det att du var helt underbar i klassfesten och så bra du sjöng. Kul att Kamran var med. Önskar dig en fortsatt fin dag. Kramar från din vän Rose-Marie.

  Reply

 • Dalkullanannanykvist

  HejBästaMaria 🙂
  Så underbart att träffa alla,det är ju så tråkigt när det går lång tid innan man ses 🙁 Men såklart dubbelt så kul när man väl ses sen..
  Ni är så duktiga som fixar allt varje gång,så nu är ni värda att få beställa från catering 😉 Nej men förstår att det blir mycket att fixa både före och efter fester..Så fint du har satt upp håret ♡ Ha en fortsatt fin dag..Själv ska jag ut och trampa lite (promenera) Kraam AnnaN ♥

  Reply

 • ellie

  Vad trevligt ni ser ut att ha det! ☀️Håller med om att samtidigt som det kan roligt att ha en bjudning så kan det även vara påfrestande, kör på catering nästa gång! 😊 Emma ser lite olycklig och utanför ut på bilderna 🙈

  Reply

 • Kristina F

  Det är trevligt med stora kalas om man har gott om plats. Det har vi och brukar därför oftast duka långbord dör ca 40-45 pers får plats. Extra stolar och bord har vi till alla och är lätt att ta fram. Likadant bestick har jag köpt en billigare variant på Ikea som vi har till 50 pers.
  När jag fyllde 40 catrade vi och det var toppen.
  Men jag föredrar trots det att fixa själv. Så mycket som går att göra i förväg. Dessert till ex, gör alltid något som jag kan göra ett par dagar upp till en vecka innan.
  Kött och kyckling går också att marinera 2 dagar innan och håller sig toppen. Men visst är det ett slit. Gillar dock den där servicegrejen då jag jobbat i storkök och är van vid att hålla ställningarna.
  Nu är vi ute och campar igen. Tog en trip till Hjo, vilken mysig pärla vid vattnet.
  Det är det bästa med camping,nya platser.
  Kramiz Kristina F

  Reply

 • Margareta

  Vilken härlig fest ni hade med trevliga gäster. Vad fin du var Maria. Kamran ser så glad o nöjd ut. Kul för honom att träffa sin släkt. Hans kusin i röd klänning var jättesnygg. Kul att barnen var hemma med.
  Det tar på krafterna att ha stora kalas. I Sverige brukar jag laga maten. Men i Egypten har vi catering eller har festen i festvåning eller på hotell.
  Det är så roligt att ha ha fest men sen är det jobbigt att städa upp och få ordning på allt igen. Ja o sen är vi ju inte 25 år längre, fast man ibland tror det, hihi.
  Kram Margareta 💜 💜 💜

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggers like this: