Happy Friday

Kamran och jag kör fortfarande på vår överenskommelse, jag lagar middag mån-fre och Kamran tar ut mig på dejt och middag på lördag och söndag. Först tänkte fasiken vilken deal jag gjort men nu börjar jag tänka om lite. Undra om jag inte kan flytta hela dealen till att jag lagar mat mån-tors och vi kör dejt night fre och lör. Nu har vi ju båten och vi är ju alltid där varenda söndag med familj och vänner plus att vi äter smörgåsar eller att jag fixar något härhemma och tar med ner till båten. Förstår ni vart jag vill komma. Ni kanske tycker det låter ego men jag är hemma själv så gott som vartenda kväll. Sitter och väntar med min gourmet middag och Kamran kommer oftast hem vid 21.00 tiden. Då har han jobbat hela dagen och sedan gått till gymmet. Därför menar jag att jag gärna skulle vilja spendera kvalitets tid både på fredag och lördagskväll med honom.

Svårt det där med familj, arbete och fritid! Hur lägger man in tiden så det blir ungefär lika givande för ett par som varit gifta och tillsammans i 31 år 🙂

Så tex ikväll blir det rack of lamb till Kamran och jag köpte en toppkvalitet oxfilé till mig eftersom jag inte tycker om lamm. Jag ska göra en frisk sallad med morötter, gurka, tomat, rädisor, avokado, grön lök med butter lettuce (vet inte vad det heter på svenska) till det en rödvinsvinigrette.

Jag fuskar ibland så jag kommer att servera en champignonrisotto som jag köpt frusen och kommer att piffa upp lite genom att tillägga lite smörsteka champignoner och tillägga vin och lite salt antar jag. Sedan lägger jag nog på lite klippt persilja på toppen och voilà Kamran kommer att tänka ”den här risotton är ju fantastiskt”!

Jag tänkte vi kunde sitta ute i trädgården och äta och småprata lite om tex FLAGGSTÅNGEN som har blivit godkänd!!!!!! Jippi!!!!

Ser ni min Trader Joes bag jag använder dom jämt och det är en fantastisk kvalite. Min mamma älskar påsar och jag tror nu att jag ärvt den gåvan haha. Vad säger ni om vi lottar ut några nästa vecka när Anna kommit tillbaka. Kan vara kul för er att ha när ni går till mataffären.

Nu ska jag förbereda lite sedan fotar jag ikväll på hur maten blev 🙂

Nettan du har helt rätt! Hem och snacka om höstens program. Anki jag älskar Liljeholmens ljus. Jag tror att Anna berättade för mig att fabriken har lagts ner.

Desiree du har helt rätt jag skulle ha valt mina ord bättre. Jag fattar din poäng. Det jag ville få fram är att jag vill omplacera min vikt i kroppen. Typ att förvandla fett till muskler. Jag vill inte bli smalare det passar mig inte alls.

Louise just nu läser vi en si sådär bok. Den heter Endurance och är en sann historia från 1915 när en man med sin besättning ville nå the sydpolen.

Jag vill inte låta tråkig eller ovetande men vissa böcker tycker jag är ganska påfrestande att lyssna på. Jag tror den här boken är 11 timmar lång att lyssna på och den berättar om deras voyage till sydpolen. Ja intressant men inte 11 timmar!!! Besättningen går igenom kyla, allt är blött till kamratskap och en otrolig vilja att få denna expedition till att bli en succé. Jag har 4 timmar kvar så vi får se vad som händer.

Marina jag skrev 1.8 kg per ben. Skriver man kanske med kommatecken i Sverige? Jag har glömt så mycket ugh!

Paula om du vill träffas när du är här så kan du maila min assistent Anna på anna@mariamontazami.info så sätter hon upp en meet and greet om datum och tid passar alla 🙂

Karin L jag kan se ditt smile när du tar dig ett bad i sjön.

Kram till er alla Maria

Comments 13
 • Anki

  Godmorgon!
  Så har halva semestern gått. Nu är det stugan i skärgården som gäller för nästa halva.
  Jag tror det var på gång att Liljeholmens fabrik skulle lägga ner men dom lyckades få snurr på ruljansen igen. När vi var där så kom en hel busslast med folk som handlade. Dom har också en hemsida som man kan beställa via.
  Jag röstar för ditt förslag att ändra middagsansvarig.
  Va roligt att ni har fått ok på flaggstången. Grattis!!!
  Va kul med utlottning. Jag använder gärna tygkassar, har flera som jag alternerar med.
  Ha en bra dag!
  Kram Anki

  Reply

 • Nettan

  Hej Fina Maria

  Grattis till flaggstången, hurra för er…Får ni även använda svenska flaggan eller är de vissa regler vad man får o inte får

  Det låter som ett bra förslag mat mån-tors för dej, det fixar du säkert o Kamran kommer gå med på det

  Tack för ditt svar, förstod att de va så

  Kramisar Nettan

  Reply

 • Kristina F

  Grattis till att ni fär upp flaggstången ! Värt att fira. Det är ett pussel för många att få ihop arbete med träning,barn och annat familjeliv. Min man är oftast hemma vid 17. Sen kan han åka iväg på kvällen för att spela badminton,innebandy eller simma.
  Det vill till att du får till en bra deal för dig,men oftast är det nog så att det är vi kvinnor som lagar mat flest dagar i veckan.
  Idag ska vi upp på Grännaberget och äta räkmacka. Det blir vår lunch och den 4 denna månaden.
  I eftermiddag tar vi nog en cykeltur till en äldre hamn,kanske att en flaska vin får följa med.
  Kramiz Kristina F

  Reply

 • Karin

  Hej Maria..
  Grattis till att det blev okej med flaggstången.
  Vi använder också tygkassar när vi handlar.
  //kram..

  Reply

 • Malin

  Hej Maria !
  Tycker det är ju en jättebra deal för er båda. Ni har verkligen lyckats med hela 31 år, wow. Äktenskap är ett heltidsarbete 🙂 Grattis till flaggstången. Flaggan i topp!! Det har blivit mer och mer tygkassar i butiken och vi har börjat tagit betalt för plastpåsarna. Det har givit effekt 🙂
  Stor kram / Malin mallan ❤️❤️❤️

  Reply

 • Karin M

  Hej Maria!
  Grattis till att ni fått okej för flaggstången, jag undrar också om ni kommer kunna ha svenska flaggan hissad ibland?
  Så skoj med en utlottning, jag brukar oftast också ha med mig egna kassar till affär.
  Jag har ingen koll, men nog kan man skriva 1.8 kg både med punkt eller kommatecken i mellan.
  Jag röstar också för att du lagar mat mån-tors, och så datenights fre och lörd.
  Ja visst är det svårt att få tiden att räcka till, tidigare har min man jobbat skift. Det passar oss perfekt. Men nu har han jobbat dagtid i 7-8 månader, det har varit jättetråkigt, vi har haft jättesvårt att få ihop dagarna på ett bra sätt. Som tur är börjar han jobba skift igen nu efter semestern.
  Massor med kramar från mig ❤️

  Reply

 • Kristin

  Hei Maria !

  Så gøy at flaggstangen ble godkjent det var moro og høre. Gleder meg og se bilder av den

  Ønsker deg en fin Lørdag

  Reply

 • Maria

  Jag är så sugen på stekta champinjoner och potatismos tycker det är så gott. Och enkel sommarmat. Kram.

  Reply

 • Desiree

  Då förstår jag hur du menade, mera muskler skadar aldrig 🙂 Tack för att du svarade 🙂 kram.

  Reply

 • Camilla

  Hallo Cali!
  Känns nästan som att man varit där hela sommaren helt galet…du vet sol heeela tiden.
  Folk blir mer öppna o glada även här 😀👍🏻
  Alltid skoj att läsa din blogg!!
  hejja dig!!

  Reply

 • Dalkullanannanykvist

  HejBästaMaria 🙂
  Nu är klockan efter tolv och redan söndag här..De sa att det skulle bli regn igår, men nej det blev det inte..Så det blev en besvikelse..Det behövs ju verkligen nu :/
  Nej Maria inte är du ego..Det blir nog bra det här med maten..Det kommer nog att ordna sig 🙂 Grattis och vad roligt med flaggstången !! Blir nyfiken jag med om ni kan ha svenska flaggan? 🙂 Vi har också helt plötsligt fått flaggstång här utanför. .Det tyckte jag var lite kul eftersom du pratade om det 🙂 Vilken fin shopping väska..mycket mer miljö vänligt..Kul med utlottning. .Ha en fortsatt fin dag kraam AnnaN ♥

  Reply

 • Margareta

  Vad kul för er att ni kommit så långt i flaggstångsplanerna. Vad ni ska vara glada då ni väl fått upp den. Har du svensk flagga med?
  Waoow vilken fin shopping bag, vill jättegärna vinna en så. Då är du med mig varje gång jag går till affären och handlar.
  Bra idé att flytta Kamrans dagar till fredag och lördag, då får ni mera kvalité tid tillsammans. Ni kan mera känna att det är helg då.
  En del böcker kan bli lite långrandiga, de hade ibland kunna omfatta hälften av sidorna och ändå få med det väsentliga.
  Kram Margareta 💜 💜 💜

  Reply

 • Emma A

  Åh, jag hade älskat en utlottning av en Trader Joe’s bag!

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggers like this: