Torshi :)

Haha tack Kristina det var just den frågan från Linda som jag glömde svara på. Torshi är jättegott och vi har alltid det hemma. Det ger lite extra smak till de flesta persiska rätterna. Jag fick den här boken och hittade receptet på torshi. Jag har själv inte provat det men det låter gott. Kamrans mamma brukade göra sin egen och den var kanongod. Jag kom ihåg att hon skar alla grönsakerna väldigt små vilket jag gillar bättre en att få en större vinäger grönsak i munnen. Betty är just nu hos vänner i San Diego. Jag tror att det är omöjligt för henne att förklara sitt recept på engelska men jag kan ju alltid försöka. Själv köper jag torshi på en Mediterranean butik.

Idag gick Pamela och jag på en matiné. Filmen heter Tully och handlar om en kvinna (Charlize Theron) som föder sitt 3 barn och om hur stressigt livet som småbarnsmamma är. Jag fattar inte hur jag klarade 4 barn. Jag kände igen mig i många situationer som filmen visade. Hon hade samma ljusblå kofta nästan hela tiden. Jag har glömt vad jag hade på mig jämt men jag vet att det var något pösigt och säkert nopprigt haha. Klassiskt!

Zooma in på grejen som är brevid damen som sitter i biosalongen. Hon var ute på en dejt (äldre par) och mannen installerade denna manick och sedan gick på herrtoaletten. Han hade dålig syn så den här uppfinningen hjälpte honom att se bioduken lite bättre. Fantastiskt!!!

Kram till er alla kul att läsa vad ni alla pysslar med. Maria

Comments 8
 • Karin M

  Hej Maria!
  Vilket bra hjälpmedel för den som är synskadad, så bra att det finns olika sorters hjälpmedel.
  Ja visst var det stressigt stundtals när alla fyra barnen var mindre, men vi tog oss igenom det med bra resultat, eller hur? 😊
  Torshi lät väldigt gott, det ska jag spara receptet på.
  Idag har vi haft en jättemysig dag hos yngsta sonen med familj. Vi har myst med barnen, vi grillade och åt mat tillsammans, vi har spelat kubb och haft jättetrevligt.
  Massor med kramar från mig ❤️

  Reply

 • Dalkullanannanykvist

  HejBästaMaria 🙂
  Hihi tur att Kristina hittade frågan :)) Spännande receptet låter..Kul att du och Pamela varit på bio..Den verkar bra..Jo barn är nog ingen match, speciellt om man har många..Nu har jag ju inga barn men har varit barnvakt mycket..Jag beundrar alla som är föräldrar. .Men oj vilken bra grej om man har dålig syn..Ha en fortsatt fin dag Kraam AnnaN ♡

  Reply

 • Britt

  Hej Maria
  Jag kan inte sova, drack kaffe för sent, haha. Är hos mamma en sväng.
  Vilka fina blommor🌸
  Härlig film verkar det som.😁
  Allt gott 💗
  Kram Britt

  Reply

 • Anki

  Godmorgon!
  Torshi låter väldigt gott. Kul att du har en persisk kokbok på svenska.
  Filmen har jag inte hört talas om men den var säkert bra. Det blir ju alltid lite överdrivet på film. Att man har samma kläder hela tiden tror jag inte på. Det hade inte jag i alla fall.
  Smart grej för synskadade.
  Nu är det snart dags att ge sig iväg till jobbet för en ny arbetsvecka.
  Ha en bra dag!
  Kram Anki

  Reply

 • Nettan

  Hej Fina Maria

  Alltid skoj att gå på bio eller se film hemma. Nu är jag åter på arbetet efter lite ledighet sedan onsdags från lunchtid, det var så skoj i Småland, babyshower och underbart väder och mycket mys med släkt och alla djuren

  Ha en fin start på nya veckan
  Kramisar Nettan

  Reply

 • Kristina F

  Låter gott med Torshi. :)))

  Ja du småbarnstiden då var tuff ibland. Man var nog inte alltid så snyggt klädd. Minns nån gul dress jag hade som jag då tyckte var jättesnygg. Nu döör jag bara jag ser kort på den. :))
  Igår hade jag det tufft med armen , ville inte lyda mig riktigt. Idag är det bättre.
  Nu ska jag strax iväg med största hunden, hon ska rehabsimma igen .
  Senare på dagen ska jag iväg med minsta tjejen, antingen har hon fått juverinflammation eller så illa som livmodersinflammation.:(((
  Vi får se vad de säger
  Kramiz Kristina F

  Reply

 • Veronika Wilke

  Hej Maria ❤️ Hoppas att allt är bra med er. Jag har en dum fråga, det är så att jag aldrig har sminkat mig, har endast använt lite mascara ibland. Vad använder du i smink Maria? Du ser så fin och naturlig ut medans andra är så hårt sminkade. Skulle så gärna vilja ha lite smink men vet inte vad jag ska använda. Kram Veronika

  Reply

 • Margareta

  Hej fina Maria 💖
  Torshi äter vi ofta i Egypten. Min mans mamma och hans systrar gör det. Annars har vi köpt det färdigt. Håller med dig det är godast hemlagat.
  Vilka fantastiska hjälpmedel det finns idag för mycket. Tänk vilken glädje det var för den mannen att kunna se en film så. Filmen verkade bra o sevärd med igenkänningsfaktor.
  Kram Margareta 💜 💜 💜

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggers like this: