Uppladdning av det goda :)

Hej och god morgon på er 🙂

Idag började jag min morgon med att springa med Copper en runda. Känns så härligt förutom att jag sprang lite senare än vanligt och det var massor av grannar som for till jobbet eller tog sina barn till skolan. Där kommet jag studsande fram i en väldigt låg fart haha. Pinsamt! Senare tog jag ett ingefärashot. Imorgon ska jag googla hur jag kan göra min egen blir säkert mycket billigare. Eller har någon av er det perfekta receptet?

På tal om recept så gjorde jag denna rätt till Kamran. Citron-peppar kyckling och jag tror att den är riktigt god. Googla hela receptet om ni vill pröva på själva. Jag köpte även kantareller idag på affären så jag gjorde spaghetti squash med tryffelmarinarasås sedan smörstekte jag kantarellerna och grovhackade dom och lade ner dom i spaghetti squashen. Hällde upp ett glas chabli och njöt utav bara den.

Såg här mycket kantareller fick jag för $15 ca 129 kr.

Haha jag köpte även lite andra nödvändiga saker.

Min mataffär ligger precis vid pch (Pacific Coast Highway) så jag tänkte visa er den fina utsikten men det var lite muligt plus att det är vägarbete på G. Jaja ni ser väl havet ändå 🙂

Småkusarna har det så roligt sedan jag kom hem. Dom känner mer trygghet när jag är här. Här står dom på gräsmattan och har precis fått en liten treat. Ja det syns ju på Copper, Molly är redo för en till munsbit därför sitter hon så fint.

Emma är nästan lika poppis som mig.

Imorgon åker jag och hälsar på Sara, Hanna och Nicholas i LA. Vi tänkte äta lite sushi på en av våra favoritställen som heter Sugarfish. Ska bli roligt att se dom.

Kram från mig.

Comments 11
 • Anki

  Godmorgon!
  Vilket härligt väder ni har. Här är det nio minus, brrrr.
  Att gå in i en affär med tanken att bara köpa två saker, det är en konst som är svår. Man kommer nästan alltid ut med många fler.
  Det var inte mycket kantareller du fick för dom pengarna. Jag tycker dom ser bleka ut eller också är det bilden.
  Båda maträtterna låter goda, ska kanske pröva någon av dom.
  Ha en bra dag!
  Kram Anki

  Reply

 • Nettan

  Hej Fina Maria

  Skönt att jogga, jag gillar det mycket, jag möter mäniskor hela tiden haha

  Jag köper egen ingefärashot i stor flaska, men går går ju göra egen med vatten och ingefära och citron

  Härliga bilder på vovvarna och Emma, mår alla din fina ungdomar bra?
  Ha de så mysigt i LA

  Igår flexade jag ut vid 14 tiden, jag var på mani, så härligt med fräscha naglar

  Kramisar Nettan

  Reply

 • Susanne Öberg

  Hej Maria! Jag har det perfekt ingefärsshot-receptet!
  Borsta och skala 1 kg ingefära. Kör i råsaftcertrifug. Det som är kvar i råsaftmaskinen ska man slå ner i några liter uppkokt vatten och låt det sjuda 1 timme på väldigt låg värme. Sila sedan av. Blanda i 1 dl honung och låt svalna. Blanda sedan detta med den rå ingefärsjuicen och saften av 3 pressade lime. Klart! PS följer din blogg varje dag.

  Reply

 • Lillemor Johansson

  Hej Maria!
  Brukar köpa färdig ingefärashots men är
  säkert inte svårt att göra själv.
  Underbart med den utsikten när du åker till affärn😀
  Var i Värmland en vecka, pappa fyllde 85 år.
  Mycket snö. Soligt några dagar o det var härligt att
  ta promenader.
  Kom hem igår kväll och hade White label lotion som
  väntade på mig….den är så skön och luktar fantastiskt
  gott.
  Ha det gott!
  Kram Lillemor

  Reply

 • Karin M

  Hej Maria!
  Jag har ett perfekt recept på ingefärashot, det är viktigt att vattnet inte är över 60 grader för då går en del nyttigheter i ingefäran bort. Jag skickar dig receptet.
  Wow vilken utsikt du har till och från affären, underbart.
  Kommer du ihåg alla kantareller jag fick i somras? så himla gott.
  Citronpeppar-kycklingen såg så god ut.
  Just nu sitter jag här med den svarta ansiktsmasken från Maybeauty, på mig. Jag tycker den är så himla bra.
  Mysigt att åka till LA och träffa barnen, kör försiktigt.
  Massor med kramar från mig ❤️

  Reply

 • Malin

  Hej Maria !
  Härligt att ta en morgonrunda, då har man det gjort och kan ha hela dagen framför sig. Är den god shotsen?
  Det ska man kanske prova. Sötnosarna som sitter och väntar på att favvo matten kommer hem;)
  Ha det fint i värmen ! Kram Malin mallan 💞❤️❤️

  Reply

 • Louise

  Hej Maria! Vilken härlig start på dagen 🙂 Tänk att när vi fick börja följa dig i Hollywoodfruar var dina barn i den åldern att de säkert skulle tas till skolan. Så kul att få ha fått följa med på ”resan” till deras vuxna ålder. Här är mitt bästa ingefärashots-recept. Enkelt och gott, det fixar du lätt: https://mittkok.expressen.se/recept/ingefarsshot-recept/

  Reply

 • Mia

  Hej Maria,
  jag har gjort denna;
  Dunderkur – ingefärashot
  Receptet ger ungefär en liter färdig dryck.
  200g färsk ingefära
  1 l vatten
  1/2 dl flytande honung
  2 citroner
  Riv (det grövsta på rivjärnet) ingefäran med skal och lägg i vattnet. Värm (nästintill sjuda) (max 60 grader) i 20 min (koka EJ för då försvinner en massa nyttiga saker).
  Sila och blanda i honungen när det är ljummet (under 40 grader).
  Låt svalna och pressa sedan i citronerna.
  Sila och häll upp i en flaska.
  Förvara i kylskåp.
  kram, Mia

  Reply

 • Dalkullanannanykvist

  HejBästaMaria 🙂
  Det är så skönt att röra på sig..Du är så duktig tycker jag..Och lagar så fina maträtter. .Jag förstår inte hur du hinner med allt hihi..
  Jag älskar shots och smoothies..Igår drack jag en god blandning med banan, ananas och cocos. .Wow så gott det var..Den var köpt, men skulle också vilja göra mer eget..Ingefära är ju hemskt bra och finns alltid här hemma..Allt vi behöver finns i naturen. .Men hoppas att du hittar ett bra ingefära recept :)) Vackra Emma och sötisarna Molly och Copper ♡ Så glada att du är hemma..Kul att du ska hälsa på Hanna, Sara och Nicho..Du får hälsa så mkt..Ha en fortsatt fin dag Kraam AnnaN ♥♥

  Reply

 • Margareta

  Halloj fina Maria. Ser att du inrättat dig i ditt liv igen. Hoppas du hittade något bra recept på shotten. Härligt för dig att ut och träna igen. Jag cyklar mycket då det är barmark, nu blir det promenader. I Cairo blir det promenader. Vilken härlig utsikt du har då du åker o handlar. Waoow. Copper och Molly ser så glada och nöjda ut att ha dig hemma igen. Tusen tack för det läckra kyckling receptet. Det ska jag försöka laga till min man.
  Kram Margareta 💜 💜 💜

  Reply

 • Kristina F

  Vilket recept du bjuder på, låter magiskt gott. Ska jag definitivt prova när jag är hemma från Thailand igen . Ingefära är bra i alla former. Hade det ofta i mina smoothies förr.
  Kramiz Kristina F

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggers like this: