var _wdfb_ajaxurl="http://mariamontazami.nu/wp-admin/admin-ajax.php";var _wdfb_root_url="http://mariamontazami.nu/wp-content/plugins/wpmu-dev-facebook";

Trädgårdshäng!

Hej igen :)

Hoppas er tisdag har rullat på bra.

Jag bjöd in några av mina vänninor för att sitta och umgås lite tillsammans innan all julstress börjar. Jag hade även köpt nya mysfiltar och hängt över stolarna ifall man fryser. Haha den som bar den filten mest var Kamran.

Pamela och Marie kom först och dom har inte sett varandra på ett tag så vi öppnade ett flaska vin och babblade på.

Mitt tema på mat var persisk och det tar ganska lång tid att förbereda. Jag gjorde två grytor en har aubergine och grytkött och är fantastisk god. Den andra grytan heter Fesenjan och den innehåller valnötter, granatäpplen och kyckling. Den kokade jag i ca 12 timmar :/

Jag gjorde en persisk liten förrätt med french fetaost, färsk mint, rädisor och rostat barbaribröd. Jag serverade även hummus med Kalamata oliver och en liten ostbricka också.

Ja nu kom alla dessa kort i fel ordning typiskt. Jag ville visa er vad glada mina väninnors ansikten är i bakgrunden när jag ska blåsa ut tårtan och önska mig något. Kul inlevelse :) haha!! Kändes som om man var 7 år igen.

Det blev en amerikaniserad prinsesstårta. Japp den var god :)

Idag blir det förberedning inför vår Thanksgiving feast:) vi blir ca 20 personer.

Julkorten kan ni önska nästa vecka och de hinner komma innan jul. Ska bli roligt :)

Kram Maria

blogstats trackingpixelfacebookrssyoutubeinstagram
Comments 12
 • Nettan

  Hej Fina Maria

  Vilken mysig kväll ni hade och fin tårta mumsade ni på.
  Vad skoj med julkorten, ser framemot att önska mej ett,
  Hoppas / om jag får ett, att det kommer innan jag reser iväg vid jul, de bruka ligga och vänta på mej efter julen. Visst det gör inget, men skulle vara skoj att få de innan 20 dec
  Kramisar Nettan

  Reply

 • Kristin

  Hej Maria
  Så mysigt du har gjort, vilket härligt gäng
  Ser ut som ni hade det riktigt mysigt och Kamran fick vara med på ett hörn blad tjejerna. Så var det här med när jag hade tjejträff, då satt gubben med just bara när vi drack kaffe, haha. Ha det så gott. Kram Kristin

  Reply

 • Laila

  Vad är French Feta cheese?
  Trodde feta kom från grekland………….
  Grytor är ju jättegott!
  Du får gärna lägga ut dina recept här.

  Reply

 • Karin M

  Hej Maria!
  Åhh så mysigt ni har det, och vilken fin tårta, och god mat. Oj jösses vilken tid det tog för den ena grytan att bli klar.
  Jag ser fram emot att kunna önska sig ett julkort, det är alltid lika trevligt med post från dig i brevlådan, så jag hoppas jag får ett kort i år också =)
  Nu är det ca 1 dm snö här, och det är jättehalt ute, det gillar jag inte =(
  Massor med kramar från mig ❤️

  Reply

 • RoseMarie

  Hej Maria! Så mycket du hunnit med sedan du kommit hem från Sverige. Granen, förklädet och handdukarna var mycket fina. Så kul att bli firad igen av Kamran och dina vänner. Har precis kommit hem från träningen. Snöar och blåser ute – 1 c, men känns mycket kallare. Igår kväll och idag på morgonen kom jag ej in på din blogg. Är det fler som har haft problem med det av er som skriver här ??? Ser fram mot att få beställa årets julkort på er. Kramar från din vän Rose-Marie.

  Reply

  • Karin M

   Hej RoseMarie.
   Jag har inte haft problem med att komma in på sidan idag, däremot känns den seg. Det tar tid att ladda upp den, och så är det några konstiga koder överst på sidan när man går in på kommentarer.
   Kram från mig

   Reply

 • Kristina F

  Fin tårta och din persiska mat låter så god. Måste erkänna att jag aldrig ätit det. Har säkert missat nåt.
  I morse på min morgonpromenad mötte jag en älgko med kalv. Hundarna mina reagerade inte nämnvärt utan nosade bara lite extra. Du kan se älgarna i min filmsnutt på instagram .
  Kramiz Kristina F

  Reply

 • Dalkullanannanykvist

  HejBästaMaria :)
  Äntligen kom jag in här på din blogg, jag har också haft problem som även RoseMarie skrev :/
  Åh så mysigt ni har med era vänner..Ni bor rätt nära varann allihopa va ? Ni ordnar och förbereder alltid så fint..Ja du har även köpt filtar ♡ Vilken fin prinsess tårta..Kul att det är dags för julkorten :)) Ha en fin dag kraam AnnaN ♥♥

  Reply

 • Anki

  Halloj!
  Ja jag har också haft problem att komma in på bloggen.
  Va mysigt ni har det med god mat och härliga vänner. Tårtan går inte av för hackor den heller.
  Ha en bra dag!
  Kram Anki

  Reply

 • Malin

  Hej Maria !
  Vilken fest, med godmat och sällskap. Härligt.
  Igår snöade det och idag regnade det…
  Hmmm ingen ordning alls.
  Kram Malin mallan❤️❤️❤️

  Reply

 • Lars Berglund

  Hej hej fina Maria!
  ser så mysigt ut ! gött med tårtan!!!
  Kram Lars

  Reply

 • Lars Berglund

  Hej igen !
  jo Jag vill ha Julkortet från er !!!
  kram Lars

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>