Inte så väldans gott!!

Ja det här var ju menyn som jag glatt observerade bli tillagad och sedan ännu gladare åt upp. 


Äntligen har jag lärt mig att göra hummus. Det är så lätt och det var min favorit idag. Wow!!! Har ni kanske själva gett er på något hummus recept? 


Här är i allafall receptet som kocken Caroline gjorde idag. Jag kommer att byta ut edamame bönor (sojabönor) mot garbanzo bönor (kikärtor) och sedan följa receptet. Eller kanske att jag kryddar till med lite mer vitlök och paprikakrydda på toppen med lite finklippt persilja. 


Potatisen var sådär, lite smaklös kanske. Salladen var fräsch och god. Jag lärde mig dock ett trick. Om du inte vill att din avokado ska bli brun så skölj den under kallt vatten så håller den sig grön!!!!! Fenomenalt tips!!

Ja det var allt jag fotade. Det var damer som inte ville bli fotade tyvärr. Kul hade vi och nu bär det av till Yappi Hour med Molly och Copper. 

Tjenix Maria 

Comments 5
 • Dalkullanannanykvist Post author

  HejBästaMaria 🙂
  Svarade precis ditt förra inlägg och så vips fick jag en överraskning att du precis skrev ett nytt 🙂 Jag åt också hummus idag..Menhar bara smakat en med kikärter i, men så otroligt gott..Så gott på tallriken med grönsaker och kex..Är det hummus i skålen? Wow vilket bra tips med Avokadon..Det ska jag testa..Avokadon blir ju brun så snabbt annars..Vad kul att du visade maten här 🙂 Tack 🙂 Ha så kul på hund prommis. .Låter så skoj, önskade jag var där ♡ Ha det fint Kraam AnnaN ♡♡

  Reply

 • Anki Post author

  Godmorgon!
  Vilket bra tips om avokadon, det ska jag prova.
  Va tråkigt att allt inte var så gott som man kunde tro av menyn men man kanske kan piffa till lite själv.
  Att göra Hummus på sojabönor va en ny variant. Ska pröva det tror jag. Normalt gör man ju det på kikärtor.
  Nu har jag precis gjort morgonvällingen till minsta barnbarnet. Ser inte ut att bli så bra väder idag tyvärr men då får man hitta på nåt inne.
  Ha en bra dag!
  Kram Anki

  Reply

 • Malin Post author

  Hej Maria !
  Åh vad mycket gott , tack för tipset med avocadon. Den blir ju såååå tråkig med bruna fläckar. Kram Malin mallan ❤️❤️❤️

  Reply

 • Kristina F Post author

  Jag gör bara hummus på kikärter, det tycker jag är godast. Brukar krydda med grillkrydda och chilli ibland, blir en annan smak . Inget slår dock rostade kikärtor i ugnen, det är gott det. :)))
  Synd när inte potatisen blev som du tänkte kanske, smaklöst är ingen höjdare. Jag vill gärna ha kryddig mat så det blir en upplevelse för båda öga och gom.
  Kramiz Kristina F

  Reply

 • Karin M Post author

  Hej Maria!
  Tack för tipset med avokadon, det ska jag prova. Ett annat bra tips som också funkar, när man gör guacamole, det är att lägga ner avokadokärnan i den färdiga guacamolen, då blir inte den brun. Det funkar jättebra.
  Massor med kramar från mig ❤️

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggers like this: