Livets goda :)

Hejsan på er!

Jag hoppas ni har det bra. Karin har ni städat klart nu bakom spis och kyl? Det är ju ett riktigt överraskningsjobb för man vet ju aldrig vad man kan hitta där 🙂 snällt av er att hjälpa er son. 

Själv fick vi en riktigt rejäl dos av det härliga som land och hav bjuder på. Kamran tog oss alla på en val och delfin tour. Vi såg så många delfiner som glatt hoppade runt vår båt. Ella (Malin och Kents dotter) fick äntligen fånga en bild på en val som graciöst kom upp på ytan för lite luft. 


Det är ju fantastiskt att vi kom på att vi kan följa efter den här delfin och val sökar fartyget. Ni får zooma in så ser ni delfinerna. 


Väl tillbaka i hamn så grillade vi oxfilé som vi doppade i chili bearnaisesås. Malin äter inte kött så vi hade också förberett eggplant och zucchini som vi grillade. 

Men hallå nu måste jag ge er ett riktigt gott recept på vad jag också lagade igår och tog med till båten. Tyvärr glömde jag att ta en bild men jag gjorde en kronärtskocka och spenat dip med grekisk yogurt. Nyttighetsprincip!!!


Hacka upp kronärtskockorna i bitar sedan blanda ihop alla ingredienserna (plus en nypa salt) och in i ugnen 22-25 min men först lägg på lite extra mozzarella ost på toppen. Servera med pain riche bröd 🙂 Väldigt gott! Hoppas ni förstår måtten, låt mig veta om ni behöver hjälp med att översätta något. 

Kram Maria

Comments 6
 • Nettan Post author

  Hej Fina Maria

  Vilken härlig dag ni fick på båten, och när ni hade gäster är det alltid skoj att vädret är fint
  Ha en bra vecka
  Kramisar Nettan

  Reply

 • Karin M Post author

  Hej Maria!
  Ja nu äntligen har vi städat klart hos sonen, ja han har ju såklart varit med och städat han också
  Inga direkta fynd bakom kyl, frys och spis, nån liten legobit bara
  Jag har svårt att förstå receptet, så jag skulle bli jätteglad för en översättningen.
  Det ser alltid lika underbart ut med dina båtbilder, jag förstår att ni stortrivs på båten.
  Fantastiskt att få se valar och delfiner i det fria, så fina djur.
  Massor med kramar från mig ❤️

  Reply

 • Kristina F Post author

  Havet är allt bra vackert , finns mycket att se. Precis som här i Gränna där vi är och campar nu. Imorgon tar vi en tur till Visingsö. Blir aldrig mätt på denna pärla.
  Eggplant har jag aldrig smakat, hur är det ?
  Kamran har alltid så fina skjortor med olika mönster, diggar de skarpt !
  Kramiz Kristina F

  Reply

 • Anki Post author

  Hejsan!
  Vilka härliga bilder från båten. Måste vara spännande att se dessa djur i full frihet. Rosaskimrande delfiner har jag sett i Amazonas och ”vanliga” utanför Mexico men valar har jag aldrig sett.
  Jag ska försöka översätta receptet själv så får jag se vad det blir
  Ha en bra dag!
  Kram Anki

  Reply

 • Dalkullanannanykvist Post author

  HejBästaMaria 🙂
  Men oj har jag missat att ni varit på safari. .Så underbart att ni har så nära till delfiner och valar och att ni får se dem i frihet !! ♥ Jag drömmer ofta att jag ser delfiner här nere vid hamnen, men än så länge ingen sann dröm..Fina foton och härligt att se goda vänner samlade 🙂 Ha en fin dag Kraam AnnaN ♥♥

  Reply

 • Pia Post author

  Hej Maria!
  Undrar var du har kopt eran Chili Béarnaise sas. om den inte ar hamma gjord saklart? Vi bor i Seattle.

  Vanliga halsningar
  Pia

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggers like this: