Söndagsmys :)

Hej på er 🙂

Nej det här är ingen reklam men jag måste berätta att jag gjorde min första premiär vegetable lasagne igår. Kamran och jag var bjudna hem till Dawn och Nathan för att fira vår kompis Eileens födelsedag. Vi var 4 par och vi alla tog med något gott. Min rätt var inte bara god utan helt superb!!! Har ni denna Rao sås hemma? Den är så god och den som heter Arrabbiata är lite stark så jag använde den. Jag hade i zucchini, eggplant och lite spenat. I min ricotta mix så lade jag till ört och vitlöksgetost. 


Jag rostade zuccinin och eggplantan först i ugnen med olivolja och vitlök. Sedan mina vänner använde jag dessa fantastiska NO BOIL lasagne plattor 🙂 Det var så lätt. Ja nu vet jag att ni alla har säkert gjort detta i många år men jag har alltid varit så osäker att tillaga denna rätt. Nu är det gjort i allafall. 

Jag tog inga kort på min lasagne eller från festen :/  Nathan spelade även piano för oss alla. 


Ja så här ser min dag ut. Jag ska gå och göra en mani/pedi i allafall. Sedan måste jag och Kamran åka ner till båthamnen och kolla att våra båtar flyter fortfarande. Den lilla Boston Whaler båten som heter Swedish Fish samlar på sig regnvatten i skynket så vi måste hälla bort det. 

Lars jag är väldigt sotis på att du har ätit en semla. Slurp!!! Karin du målar så otroligt vackra målningar. Det måste kännas konstigt att bara måla en färg på väggar. Kajsa/Karin vad kul att du har en födelsedag nästa helg. Lillemor kul med en resa till England. Nej det var ingen stor kokosboll i förra inlägget. Vi skulle haft med tårtan i inslaget men vi höll oss till mat istället och dukning. Jag gav tårtan till Lupita (hushållerskan) så hon kunde festa till det med sin familj. Jag köpte den på Whole Foods. 

Kram till er alla och jag återkommer Maria  

Comments 10
 • Nettan Post author

  Hej Fina Maria

  Härligt med söndags mys, love it! lasagne är mycket mumsigt
  Ha en fin start på nya veckan
  Kramisar Nettan

  Reply

 • Lars Berglund Post author

  Hej Fina Maria !
  Kanske kan jag ta med 6 semlor till er alla när jag reser till Amerika igen i hösten 😀 hihi … oj så trist med väder hos er .. men snart får ni ha sol o varmare lite 🙂 men här bara tråkig väder lite grått o lite dis suck !! hälsar alla från mej
  ha det trevlig söndag //
  kraaam Lars

  Reply

 • Dalkullanannanykvist Post author

  HejBästaMaria 🙂
  Kul att prova att äta lite veg :))Nej fy så sugen jag blev på lasagne nu..
  Hoppas era båtar mår bra nere vid hamnen..Ha en fortsatt fin dag..Själv har jag lite ont i ena vristen idag,då jag lyckades halka och vrida foten här ute..tur att det gick bra..så idag blir det att försöka vila benet : /

  Kraam AnnaN ♥♥

  Reply

 • Anki Post author

  Hej!
  Låter gott med en veg lasagne. Det har jag inte prövat.
  Idag har det varit lågt i rak (dimmigt) men det ska bli bättre i veckan när man ska jobba. Typiskt
  Ha en bra start på veckan.
  Hälsn Anki

  Reply

 • Karin/Kajsa Post author

  Hej Maria!
  Lasagne är så gott, vad skoj att din första blev så god, då blir det säkert flera såna nu då.
  Hoppas båtarna mådde bra nere i hamnen.
  Åh kan tänka mig Lupita blev glad för tårtan, den såg jättegod ut.
  Det blev inget bakande för mig i helgen, har känt mig så deppig och nere hela helgen
  Massor med kramar från mig ❤️

  Reply

  • Karin/Kajsa Post author

   Hej igen Maria!
   Jag glömde skriva att jag har inte sett de där såserna här, möjligt om de finns på nån specialaffär eller så.
   Kramar igen ❤️

   Reply

 • Malin Post author

  Hej Maria ‘
  Vilken härlig lasagne 🙂 Här hemma gör Emil lasagne, han är superduktig och den blir jättegod men vi har inte ätit vegetarisk lasagne. Nu blir jag nyfiken på det. Har jobbat hela helgen men har även hunnit träna .
  Ha en härlig vecka. Kram Malin mallan ❤️❤️❤️

  Reply

 • Malin T Post author

  Hej Maria
  Lasange är verkligen en bra maträtt, mättande och god.
  Jag brukar också göra vegetarisk ibland, men barnen gillar den med köttfärssås bäst. Såserna ser goda ut, jag har inte sett dem här.
  Hoppas båtarna klarade regnet, måste vara bra med påfyllning av vatten hos er, det har ju varit torrt så långe.
  Här är det plusgrader och nästan all snö är borta, nu vill jag ha vår!
  Vi förbereder oss för karibien, nästa onsdag bär det av.
  Ha en fin måndag.
  Kram Malin T

  Reply

 • Lillemor Johansson Post author

  Hej Maria!
  Åh det är så gott med veg lasagne.
  Arrabiata finns på burk här Barillaprodukt
  och står bland pastasåser bl a pä Ica.
  Vi brukar använda den o blanda med
  osttortellini, lök, paprika o cremefraiche.
  Jättegott!
  På väg till jobbet!
  Kram Lillemor

  Reply

 • Kristina Post author

  Åhh den ser god ut din lasagne, tänk att man kan bli så läskad av vad andra gör. Men verkligen superinapirerande att se så man får middagstips och inspiration.
  Har nog sett såsen på en specialhyllorna .
  Visst kan man göra den vegetarisk, minst lika gott !
  Jag älskar att ha keso och spenatblad i min lasagne.
  Kramiz Kristina F

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggers like this: