Recept gånger två!

FullSizeRender-3

 

Hallå i stugan! Idag lagar jag en av familjens favoriter till middag! Sellerigryta:) Låter kanske inte som det mest lockande men det är faktiskt fantastiskt smarrigt. Jag ska hosta bokklubben ikväll och ville göra något lite ovanligt som de kanske inte har smakat någon gång och vad är då inte bättre än en persisk rätt? Receptet ser ni här nedanför.

FullSizeRender-1

Jag älskar maträtter med mycket örter och smaker. I denna gryta är det både persilja och mynta.

FullSizeRender-2

Och detta är kanske något som ni inte sett förut? Torkade limes. En vanlig ingrediens i persisk mat.FullSizeRender-4 FullSizeRender-5 FullSizeRender-6

 

Ja detta står nu och puttrar i grytan och doftar fantastiskt. Eftersom det strax är jul och jag vill göra det lite extra festligt så prövade jag även Kajsas Whiskey-kyckling. Den är nu i ugnen och jag är sååå spänd och nyfiken på hur den smakar. Har aldrig lagat något liknande innan! Vi hoppas att bokklubbskvinnorna gillar allt mat! Jag låter er veta! Kram MariaIMG_0086

Comments 9
 • Karin (Kajsa) Post author

  Hej Maria!
  Åhh maten ser supergod ut, det är nästan så jag känner hur gott det luktar.
  Jag använder också gärna lime och citron i maten, och örter.
  Har gjort eget örtsalt i två omgångar, det är riktigt gott.
  Hur används den torkade limen, lägger man med de i grytan, eller?
  Ja det ska bli skoj att höra vad ni tyckte om whisky-kycklingen
  Ha det så gott!
  Massor med kramar från mig! ❤

  Reply

 • RoseMarie Post author

  Hej Maria! Tack för det fina julkortet på dig och din familj. Önskar dig och din underbara familj en riktigt god jul och ett fint gott nytt år. Även till alla mina ”gamla bloggvänner” önskar jag detsamma. Var länge sedan jag kommenterade här på bloggen, men jag har följt med och läst allt. Har ej mått så bra. Har hänt så mycket tråkigt. Livet är så skört. Maria, du ger oss så många goda recept. Många kramar från din vän Rose-Marie.

  Reply

 • Dalkullanannanykvist Post author

  HejBästaMaria 🙂
  Så kul att du delar mef dig av recept 🙂 Jag
  äter också örter..Persilja äter jag då och då
  faktiskt 🙂 Gillar grytor också..
  Skojigt att du använder Kajsas, som skriver här
  på bloggens recept. .Har aldrig sett torkad lime,
  blir nyfiken på hur den används..
  Hoppas maten gillas på bokklubben 🙂 Men
  det tror jag säkert att den gör :))

  Ha en Lovely Day..Här är d dags att knoppa 🙂
  Kraam AnnaN ♥♥

  Reply

 • Nettan Post author

  Hej Fina Maria

  Spännande med din bjudning till bokklubben, berätta vad de tyckte..Det låter gott
  Nu är det sista dagen jag arbetar innan jul, sedan lite ledig och må gott och mysa under julen
  Ha en fin onsdag
  Kramisar Nettan

  Reply

 • Malin Post author

  Hej Maria ‘
  Blir supergott , det vet jag . Du är så duktig på matlagning .
  Örter och lime är supergott i mat, man glömmer i bland dessa små godingar.
  Ha det fint. Kram Malin mallan ❤️❤️❤️

  Reply

 • Kristina Fransson Post author

  Tycker om när vi får recept på goda rätter 🙂 ser yummie ut!
  Förr lagade jag mycket mat men det blir inte så längre , men när jag lagar använder jag gärna örter och färska kryddor.
  Iblans saknas dock inspirationen och då är det bra när man får det här.
  Idag är jag utbjuden på lunch av mamma och pappa. Det är ganska vanligt och alltid trevligt.
  Ska till en restaurang med god husmanskost.
  Kramiz Kristina Fransson

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggers like this: