Värmande enkel middag 

Nu såhär på en onsdag passar det väl bra att när vädret är lite ruskigt, att laga en värmande och enkel middag? Jag testade ett nytt recept idag och tänkte dela med mig till er:)Du behöver: kycklinglår, cocktailtomater, soltorkade tomater, pesto, sparris, olivolja, salt&peppar. Ja tro mig eller ej det är allt! Dessutom behövs endast en stekpanna så disken är minimal. Enklare än så blir det knappt.

Du börjar med att steka kycklingen med salt och peppar och olivolja tills den är genomstekt tillsammans med de soltorkade tomaterna. (Tips! Se till att låta de soltorkade tomaterna rinna av ordentligt, jag lät lite för mycket olja vara kvar) Sedan häller du över peston och blandar runt. Sedan lägger du i halverade tomater och låter steka kanske en minut. Sist lägger du över sparrisen och se till att den får alla smaker på sig. 

Färdigt! Så enkelt och supergott! Jag serverade till mitt MM Zinfandel! 🙂 

Ha en underbar resten av er onsdag och början av torsdag så hörs vi snart igen! Ni får gärna tipsa om smarriga nyttiga recept! Det är alltid kul att testa nytt!

Kram Maria 

Comments 8
 • Karin (Kajsa) Post author

  Hej Maria!
  Tack för receptet, det lät enkelt gott och smidigt.
  Jag vill gärna dela med mig av ett annat väldigt enkelt och gott kycklingrecept.
  *****************************
  Lägg 1 kg kycklingfilé i en ugnsform
  Blanda 1/2 dl soya (japansk eller kinesisk) och 1/2 dl mild whisky med 3 dl vispgrädde (måste vara vispgrädde, funkar ej med matlagningsgrädde) Det går utmärkt att öka på mängderna om man vill ha lite mer sås.
  Häll det över kycklingen, och stoppa in formen i ugnen på ca 175 g, jag brukar ha de inne 50-60 min.
  Sila av såsen, servera gärna med kokt pressad potatis som var och en häller lite sås på, på sin tallrik, och en sallad.
  Jag vill tillägga att jag INTE tycker om att dricka whisky, men den här maten är supergod.
  Alla som jag har tipsat har tyckt att det är jättegott.
  Berätta gärna om du provar det.
  Massor med kramar från mig!

  Reply

 • Karin, igen Post author

  Oj nu såg jag att det var nyttiga recept du ville ha
  Det var ju inte mitt då, men det är gott
  Kramar igen!

  Reply

 • Dalkullanannanykvist Post author

  HejBästaMaria 🙂
  Trevligt med recept :)Hoppas att du har
  en fin onsdag..Här har jag jagat julisar
  idag, men fortsätter imorgon med 🙂
  Ha en fortsatt fin dag Kraam AnnaN ♥♥

  Reply

 • Anki Post author

  Godmorgon!
  Båda recepten låter jättegoda, ska nog testa båda vid tillfälle.
  Just nu är det mest jul här hemma med bak och godis
  Ha en bra dag!
  Hälsn Anki

  Reply

 • Kristina Fransson Post author

  Låter jättegott, måste testas;)
  Jag måste skärpa mig med maten igen nu , finns ju så mycket bra mat som går snabbt och enkelt att laga.
  Igår bakade jag pepparkakor,fick mammas hemgjorda och den är gudomligt god. 2 plåtar med gubbar och gummor blev det 😉
  Kramiz Kristina Fransson

  Reply

 • Maria Jansson Post author

  HejMaria!!
  Detta lät ju super gott och väldigt enkelt. Bra med snabba enkla recept när man jobbar sent.
  Detta ska absolut testats .
  Kanske redan ikväll 🙂
  Ha de gott
  Kram från mig
  Maria J ❤️❤️

  Reply

 • Anne Post author

  Hej Maria!
  Ditt recept verkade vara ett perfekt recept för mig som inte tycker det är speciellt kul med matlagning. Verkade ju superenkelt! Ska absolut testa det någon dag!
  Ha det gott.
  Kram Anne, http://liteuppochner.blogspot.se/2016/12/mode-desigual-love.html

  Reply

 • Karin Lagergren Post author

  Hej Maria!
  Ser smarrigt ut ! det här receptet måste jag prova. I dag har vi en kall och fin vinterdag här hemma i Dalarna så det fick bli en härlig förmiddags promenad. I kväll ska jag och min syster på julkonsert i Stora Tuna kyrka. Tack för det fina julkortet
  Ha det gott!
  Kram Karin Lagergren

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggers like this: